Het is bijna zover...

maandag 19 augustus 2013 19:36

Op 13 november 2013 zijn de herindelingsverkiezingen.  In de gemeenten Heerenveen, De Friese Meren en Leeuwarden zijn dan al verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. In de rest van het land zijn de verkiezingen begin maart 2014.

Heerenveen krijgt er 5 nieuwe dorpen bij: Akkrum, Nes, Aldeboarn (nu nog Boarnsterhim) en Haskerdiken, Nijebrege (nu nog Skarsterlân). De herindeling wordt een feit per 1 januari 2014.  De herindeling van Heerenveen is niet heel groot, maar kost wel veel tijd, geld en voorbereiding om alles volgens de regels van de wet Algemene Regels Herindeling (ARHI) te laten verlopen.
Ook de politieke partijen hebben met die herindelingsregels te maken. Zo is bijvoorbeeld het gebruik dat na verkiezingen de nieuwe raad zo snel mogelijk' geïnstalleerd wordt. Nu wordt de oude raad geacht te blijven 'zitten' tot het moment van de officiële herindeling. De oude raad blijft dus in functie van 13 november tot 1 januari, terwijl er dan ook al een nieuwe raad is...

Voor de ChristenUnie in Heerenveen wordt het een spannende tijd.  In de gemeente Boarnsterhim is de ChristenUnie niet vertegenwoordigd. Voor de inwoners van de dorpen Akkrum, Aldeboarn en Nes is de ChristenUnie een nieuwe partij. Gelukkig weten we dat er in deze dorpen ook mensen wonen die de ChristenUnie een warm hart toe dragen. We hopen en bidden dat er voldoende mensen zullen zijn die geloof een stem willen geven, zodat we als ChristenUnie ook vanaf 2014 goed vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad!

« Terug

Archief > 2013 > augustus

Geen berichten gevonden