Lijsttrekker ChristenUnie rennend door Heerenveense dorpen

Aris(klein2)maandag 30 september 2013 16:53

Aris Leijendekker, lijsttrekker voor de ChristenUnie Heerenveen, gaat de komende weken kilometers maken door de 21 dorpen van de gemeente Heerenveen.  Hij is fervent hardloper en maakt tijdens zijn trainingen al talloze kilometers in het buitengebied van Heerenveen. De komende weken knoopt Leijendekker zes keer de schoenen aan voor een loop van 20 kilometer. Per loop doet hij enkele dorpen aan en neemt dan de tijd om te horen wat er leeft. Ook zal hij enkele keren in gesprek gaan met vertegenwoordigers van Plaatselijk Belangen.

‘Geef geloof een stem’ is de slogan waarmee de ChristenUnie de herindelingsverkiezingen op 13 november in gaat. “Als christenen willen we ons geloof niet voor thuis of in de kerk bewaren. We willen er op een praktische manier van uitdelen aan de mensen in de gemeente Heerenveen. In de politiek doen we dat door verantwoordelijkheid te nemen en samen te werken voor een betere gemeente”,  vertelt Leijendekker.
“Samenleven begint wat ons betreft in buurten, dorpen en wijken. Wij vinden het belangrijk om oog te hebben voor elkaar, om je handen uit de mouwen te willen steken voor een ander”, vervolgt hij. “In Heerenveen zijn heel veel prachtige voorbeelden te vinden van initiatieven op dat gebied. Met mijn hardloopactie wil ik daar de aandacht op vestigen.”

Het startschot voor de ChristenUnie hardloopactie vindt plaats op 4 oktober om 14.00 uur op de  Albert Mols Menninghe in Tjalleberd. Leijendekker rent dan door de ‘nieuwe dorpen’ Aldeboarn, Nes en Akkrum. Op 11 november is de finish in het laatste dorp, Heerenveen, in de wijk Heerenveen-Midden.

Een aankondiging van de dorpen die Aris Leijendekker bezoekt èn alle updates zijn wekelijks te vinden op: www.heerenveen.christenunie.nl  en op facebook: www.facebook.com/christenunieheerenveen.

« Terug

Archief > 2013 > september

Geen berichten gevonden