Campagnevoeren met snelheid

hardloopactie2maandag 21 oktober 2013 12:35

De hardlopende lijsttrekker van de ChristenUnie Heerenveen heeft er drie etappes op zitten. Leijendekker voert hardlopend campagne langs de 21 dorpen die bij de Gemeente Heerenveen horen. Op zijn t-schirt zijn er daar 11 van afgevinkt, meestal door passanten die vrolijk en enthousiast werden van de fitte veertiger met zijn big smile.

Leijendekker is getraind en raakt niet buiten adem van een stukje hardlopen. Als hij in een dorp aankomt neemt hij even de tijd voor een praatje met dorpsbewoners en in veel dorpen ook met mensen van Plaatselijk Belang. Zijn hardloopactie in zes etappes begon op 4 oktober met een feestelijke start in Tjalleberd vlak achter zijn woning. De eerste loop, met een camerateam van Hart van Nederland in zijn kielzog, ging naar de ‘nieuwe dorpen’ Aldeboarn, Nes en Akkrum. Mooie dorpen aan de Boarn, met in Aldeboarn de pittoreske straatjes en in Akkrum het winkel- en watersportgebeuren. Nes heeft zijn bekende watertoren en een verrassende nieuwbouwwijk tot aan het aquaduct.  Elk dorp ook met zijn eigen eigenaardigheden, problemen en bewonerswensen, waar Leijendekker naar luisterde.

De tweede etappe ging een paar dagen later door De Knipe, Bontebok Katlijk en Mildam. De nummer twee op de ChristenUnie-lijst, Lia de Heij, fietste als ‘bezemfiets’ met hem mee. De derde tocht ging van Tjalleberd naar Jubbega, waar Leijendekker in MFA de Kompanije sprak met de beheerder en vrijwilligers. En verder door Hoornsterzwaag, Oude-  en Nieuwehorne, waar hij in het nieuwe sportcomplex  een bakkie dronk met vertegenwoordigers van Plaatselijk Belang.

Hardlooptraining met ongebruikelijke pauzes en koffiedrinken bezorgen hem pijnlijke spieren, maar Leijendekker  is enthousiast over deze wijze van campagne voeren. “Het brengt me op een heel andere manier in gesprek met mensen, dan in vergaderingen en verkiezingsbijeenkomsten. Heerenveen heeft een prachtig landelijk gebied, het is onderweg ook echt genieten. In elk dorp ben ik opnieuw onder de indruk van wat de bewoners met samenwerking en vrijwilligerswerk doen, de evenementen die ze op poten zetten en de voorzieningen waar ze de schouders onder zetten.”

Komende vrijdag, 18 oktober rent Aris van Tjalleberd naar Nieuwe- en Oudeschoot en Oranjewoud. Het is zijn vierde etappe. De laatste twee zijn gepland op 8 en 11 november.

« Terug

Archief > 2013 > oktober

Geen berichten gevonden